Applikasjonsutvikling

Vi vet alle at smarttelefonene gjør livet våres enklere på mange måter takket være mange flotte apper. Alt ifra betalingsløsninger, sosiale medier, kamera, musikk og hele sullamitten…

– Men er det ikke ganske stress å lage de?? Svaret er YES! Men du? Det finnes en snarvei!

Første året da jeg gikk på Universitetet i Agder hadde vi et fag som gikk på Android utvikling som var litt av grunnen at jeg valgte å gå multimedia studiet. Jeg syntes dette var et interessant fag, men jeg merket at det var ikke det jeg ville fortsette med videre. Litt for tungt å sette seg inn i ettersom at jeg hadde mindre erfaring med programmering fra tidligere.
Andre året på universitetet så åpnet det seg for fult da vi hadde et fag som het applikasjonsutvikling. Studiet gikk ut på å lage applikasjoner som var basert på webteknologi som HTML, PHP og JavaScript. Dette var et fag som vokste veldig på meg! Å innse at jeg slapp å lage Appene jeg har tenkt på 3 ganger på forskjellig vis om man skal treffe de største målgruppene (Android, iPhone, Windows), men den største gulerota for meg var å bruke kjente programmeringsspråk til å lage appene jeg ønsket.

Hva er en hybridapplikasjon?

Hybridapplikasjoner er som alle andre programmer du finner på telefonen. Med dem kan du spille spill, engasjere dine venner gjennom sosiale medier, ta bilder, og mye mer. I likhet med nettsteder på internett, er hybridapplikasjoner bygget med en kombinasjon av web-teknologier som HTML, CSS og Javascript. Denne teknologien er pakket sammen i et hybridrammeverk som ikke er platformspesifikt. Dette gir mulighet til å nå flere platformer samtidig, rett å slett en snarvei på mange måter.